רופא אליל - Witch Doctor
לחץ להגדלה |
הרוב מאמינים שרופאי האליל האימתניים משבט האומבארו הם בגדר אגדה. אך אני ראיתי אחד באמצע קרב במו שתי עיניי, וגם אז היה לי קשה להאמין למראה עיניי. הוא חיסל את יריבו בדייקנות מעוררת יראה, בתקיפה של הנפש והגוף של קורבנו, עם תמיסות ואבקות שרקח שהפיקו אש פיצוצים ורוחות רעילות.
וכאילו שהתקפות אלו לא הספיקו, לרופא אליל היו יצורים מן עולם השאול שהוא זימן לפקודתו כדי לקרוע את הבשר מעל גופותיהם של קורבנותיו. נתקלתי בהצגת תכלית הנדירה הזו כשטיילתי עמוק לתוך סבך הג'ונגלים הטרוג'נים שכיסו את הקצה הדרומי של יבשת המזרח הגדולה, באזור רחב הידיים אשר ידוע בשמו כ"טגאנזי", מתוך מטרה למצוא את השבטים ששוכנים שם. אזור זה מאוד מבודד ולכן הוא נסתר מעיניי זרים מבחוץ. הייתי בר מזל מספיק בכדי להתיידד עם הרופא אליל אשר ראיתו בקרב, ודרכו, את שבטו, שבט "חמשת הגבעות" (Tribe of the Five Hills).
רופאי האליל מתואמים בדיוק רב עם הממלכה הפראית הזו והם מסוגלים לאמן את שכלם ולתפוס את המציאות הזו דרך שילוב של פולחנים ודרך שימוש בשורשי עצים וצמחי מרפא אשר גדלים בג'ונגל. את המצב שבו הם מתקשרים עם העולם האחר הזה הם מכנים, טראנס הרוחות (Ghost Trance).
לצד עליונות האמונה בכוח החיים ובארץ הפראית, האמונה הקדושה השנייה של השבטים היא הפילוסופיה שלהם, הקרבה עצמית וכוחו של הכלל, וביטול האינטרס האישי של הפרט לעומת טובת השבט. תפיסה זו, שכ"כ לא מוכרת וזרה לתרבות שלנו אחזה בי כמשהו שהייתי רוצה לחקור הרבה יותר לעומק.
למרבה הצער, החלו תהפוכות חברתיות עזות באותו הזמן כתוצאה מתקרית שהייתה קשורה למלחמתם העכשווית, והאווירה הטעונה אילצה אותי לעזוב בזריזות לפני שהספקתי לשאול דברים נוספים מן המארחים שלי.